woensdag 16 januari 2013

 

Eerste Exloërmond - De politie trof woensdagmorgen een hennepkwekerij aan in een boerderij aan de 1e Exloërmond in Eerste Exloërmond. De uit ongeveer 500 planten bestaande zeer professionele kwekerij was ingericht op de deel van de boerderij. De elektrische installatie die zorgde voor de stroomvoorziening, beregening en klimaatvoorziening was van high tech niveau. De stroom werd illegaal afgenomen en na aantreffen van de kwekerij door het energiebedrijf afgesloten. De politie nam de planten en de voor de kwekerij benodigde apparatuur in beslag. Deze worden vernietigd. De eigenaar werd niet aangetroffen maar is bekend bij de politie en zal binnenkort gehoord worden.
In de schuur achter de boerderij werd enkele jaren terug ook al een werkende hennepkwekerij en een in aanbouwzijnde hennepkwekerij aangetroffen.
Politie rolt grote hennepplantage op (bericht van 23-03-2007)
Eerste Exloërmond - In een bij een woonboerderij staande schuur aan het
1e Exloermond in Eerste Exloërmond heeft de politie vrijdagmorgen in een koelcelcompartiment een hennepkwekerij aangetroffen. Deze bestond uit 1000 planten. De opbrengst zou ongeveer € 60.000 hebben opgeleverd.
De planten en de voor de kwekerij benodigde apparatuur werden in beslaggenomen en vernietigd. Uit onderzoek bleek tevens dat de elektriciteit en het gas buiten de meter om werd afgenomen. Ook bleek dat de eigenaar van de plantage bezig was met een naast gelegen zelfde soort ruimte in te richten als een plantage. Deze tweede in aanbouw zijnde ruimte zou ook goed zijn geweest voor 1000 hennepplanten. De politie stelt een onderzoek in naar de verdachten. Deze werden ter plaatse niet aangetroffen.
Datum 16-01-2013
Foto's gemaakt door: Hendrik Buseman

Site in beheer van Chantal Geertsema. - . Mogelijk gemaakt door Blogger.

Wespen bestrijding omgeving Stadskanaal

Wespen bestrijding omgeving Stadskanaal
BEL: 06-51636589

Stadskanaal

Stadskanaal
Krinkie Speijer

Email Media Stadskanaal

Heeft u een tip, nieuws of foto's die u graag wilt delen met de bezoekers van Media Stadskanaal. Stuur ons dan een email via onderstaande knop.