zaterdag 5 januari 2013


The Elektrophonik Workshop in het Prinsentheater
Indrukwekkend synthesizer orkest verzorgt spectaculair pilot-optreden op 12 januari

The Elektrophonik Workshop is een synthesizer-laboratorium orkest dat bestaat uit meer dan honderd instrumenten. Het initiatief voor dit bijzondere project komt van muzikant en kunstenaar Peter Buis. Zijn unieke verzameling elektrofonische instrumenten vormt de basis van The Elektrophonik Workshop. Het project is tot stand gekomen in samenwerking met het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

In voorbereiding op de grote Groningse festivals in 2014 speelt het orkest tijdens het pilot-optreden op zaterdag 12 januari  in het Prinsentheater een selectie uit het repertoire. Muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de  karakteristieke sound van de indrukwekkende elektrofonische verzameling van Buis.

Op nog nooit eerder vertoonde wijze vertolken zestien orkestleden -allen afkomstig van het conservatorium- underground popmuziek van 1970 tot heden. Moog, EMS, ARP, Roland en Korg synthesizers spelen de hoofdrol op het podium. Acht toetsenisten, twee drummers, twee bassisten, twee gitaristen, twee multi-instrumentalisten en twee technici zetten alles in het werk om het grootschalige project tot een succes te maken. Het repertoire bestaat uit muziek geïnspireerd op o.a. Stereolab, Kraftwerk, Röyksopp, Chemical Brothers, Underworld, Bjørk, Zero7 en Air. 

The Elektrophonik Workshop
Zaterdag 12 januari 2013
15:00 en 20:00 uur
€6

Prinsentheater
Noorderbuitensingel 11, Groningen
Reserveren: info@prinsentheater.nl of 050-8507151
Site in beheer van Chantal Geertsema. - . Mogelijk gemaakt door Blogger.

Wespen bestrijding omgeving Stadskanaal

Wespen bestrijding omgeving Stadskanaal
BEL: 06-51636589

Stadskanaal

Stadskanaal
Krinkie Speijer

Email Media Stadskanaal

Heeft u een tip, nieuws of foto's die u graag wilt delen met de bezoekers van Media Stadskanaal. Stuur ons dan een email via onderstaande knop.