zondag 22 september 2013


ZUIDEBROEK - Zaterdagmiddag werd de brandweer Menterwolde ( Zuidbroek ) opgeroepen voor een zinkend plezierjacht in de haven aan de W.A Scholtenweg.

Bij aankomst bleek de plezierjacht al op de bodem van de haven te liggen.  De brandweer heeft getracht om de plezierjacht leeg te pompen, maar dit was niet mogelijk meer . 

Later op de dag bleek dat er olie uit de boot te komen en kinderen op de dak van plezierjacht stonden die in een slechte staat was.  In overleg met de brandweer en  Waterschap Hunze en AA heeft men besloten om de plezierjacht te bergen. Eerst werd er een oliescherm gelegd. Met  behulp van een kraan van de firma Mammoet en tegelijkertijd leegpompen  werd de plezierjacht langzaam uit het water gehesen.

Het oliescherm blijft tot maandag in het water.  Dan zal het waterschap ook bepalen of het wateroppervlak schoongemaakt moet worden.
Volgens passanten lag de plezierjacht al 1,5 jaar onbeheerd in het haven en was al een geruime tijd niet betaald voor de ligplaats.  RTV Noord meld dat de eigenaar van de plezierjacht onbekend is.

 
Site in beheer van Chantal Geertsema. - . Mogelijk gemaakt door Blogger.

Wespen bestrijding omgeving Stadskanaal

Wespen bestrijding omgeving Stadskanaal
BEL: 06-51636589

Stadskanaal

Stadskanaal
Krinkie Speijer

Email Media Stadskanaal

Heeft u een tip, nieuws of foto's die u graag wilt delen met de bezoekers van Media Stadskanaal. Stuur ons dan een email via onderstaande knop.