dinsdag 26 november 2013

Groningen/Drenthe - 
In Groningen en Drenthe hebben de politie en het Openbaar Ministerie Noord-Nederland een grote slag geslagen in het tegengaan van drugshandel. Een verdachte werd aangehouden. In vijftien woningen of bedrijfspanden in Emmen en de provincie Groningen werden invallen gedaan. Behoorlijke hoeveelheden hennep werden gevonden en in beslag genomen. Ook werd op verschillende locaties harddrugs gevonden. Tenslotte werden diverse waardevolle goederen in beslag genomen in het kader van misdaad mag niet lonen. De politie gaat er vanuit meer aanhoudingen te doen.

Aanleiding onderzoek
De politie kreeg informatie over een transport van verdovende middelen van Nederland naar Duitsland. Hierop werd een politieonderzoek gestart. In dit onderzoek kreeg de politie zicht op het op grote schaal kweken, verwerken en transport van hennep naar Duitsland. Een man en een vrouw uit Emmen werden circa een maand geleden aangehouden in Noord-Duitsland. Zij waren in het bezit van hennep. Zij zitten in Duitsland vast. In dit onderzoek werkt de politie samen met de Duitse politie.

Aanhouding
Een 34-jarige inwoner van Emmen werd dinsdagochtend in zijn woning in Emmen aangehouden. Hij wordt verdacht van de handel in drugs en de uitvoer van drugs naar Duitsland. De politie verwacht meer aanhoudingen te verrichten in dit onderzoek. Zeker is dat er verband is tussen de kwekerijen. We doen nader onderzoek naar de rol van de verdachte en andere betrokkenen.

Vervolgonderzoek
Het onderzoek naar deze handel loopt een paar maanden. Met deze actie van vandaag is het onderzoek nog zeker niet afgerond. Vandaag werden in totaal in vijftien woningen of bedrijfspanden invallen gedaan. Aan het einde van de middag werden de totalen nog steeds geteld. Globaal gaat het om duizenden hennepplanten, tientallen kilo’s gedroogde hennep, harddrugs, auto’s, caravans en tientallen duizenden euro’s in beslag genomen. Het doel van de actie was drugs onttrekken aan het criminele circuit en waardevolle goederen in beslag nemen, zodat verdachten daar worden getroffen waar het ze het meest raakt: in hun portemonnee. De verdachte wordt gehoord, financieel onderzoek vindt plaats naar de herkomst van de goederen en meer aanhoudingen volgen

Waarom strijd tegen hennep
Het is van belang om hennepkwekerijen te ontruimen. Het is illegaal, gevaarlijk voor de omgeving en het brengt vaak veel schade toe. Daarnaast brengen we zo de criminelen een slag toe door de hennep en alle apparatuur in beslag te nemen. En om geld en goederen die met deze criminele activiteiten verkregen zijn af te pakken. En dan pak je criminelen daar waar ze het meest gevoelig voor zijn.

In een pand aan de Marktstraat in Ulrum trof de politie een hennepplantage van zo'n 120 planten en 3500 stekjes. In een loods aan de Nomdenweg in Ter Apel werd een kwekerij met zo'n zeshonderd planten aangetroffen. In de Sparrenhage in Stadskanaal stond een kleine plantage met 136 planten. De aangetroffen planten en kweekapparatuur worden vernietigd. Bij een aantal invallen in Emmen heeft de politie onder meer geld, drugs en een auto in beslag genomen. 
Misdaad mag niet lonen! 
Geld Met de drugsactie wil de politie de mensen die aan de illegale hennepteelt geld verdienen, raken waar het pijn doet: in hun portemonnee. Er wordt daarom vooral gezocht naar drugs, contant geld en dure spullen. De politie is tot het eind van de middag nog bezig met de actie.

Drugstransport
 

Aanleiding voor het onderzoek naar de bende is een tip vier maanden geleden over een drugstransport naar Duitsland. Dat gaf inzicht in de activiteiten van de henneptelers. Met de invallen hoopt de politie ook meer informatie te krijgen over de handel en wandel van de bende, via de administratie van de verdachten.

Locaties invallen
1.  Van Drielstraat in Emmen: aanhouding verdachte
2. Valtherzand in Emmen: 12 kilo gedroogde hennep, een auto, caravan en geld.
3. Varenkamp Emmen: 12 kilo gedroogde hennep, cocaine, auto
4. Elemastraat Emmen: oude kwekerij
5. Dillen Emmen: 10 kilo hennep, dure auto
6. Haselackers Emmen: geld
7. Paganelstraat in Emmen: auto’s, caravan, geld
8. Calthornerbrink Emmen: hennepkwekerij 60 planten
9. Hesselterbrink in Emmen: hennepkwekerij 130 planten
10. Laan Eckharst Emmen: hennepkwekerij 100 planten
11. Marktstraat Ulrum: hennepkwekerij: 3500 stekjes, 120 moederplanten
12. Nomdenweg Ter Apel: hennepkwekerij 600 planten
13. Industrieweg Ter Apel: hennepkwekerij 600 planten, 1500 stekjes
14. Sparrenhage Stadskanaal: hennepkwekerij 136 planten
15. Marktstraat Musselkanaal: niets aangetroffen
Site in beheer van Chantal Geertsema. - . Mogelijk gemaakt door Blogger.

Wespen bestrijding omgeving Stadskanaal

Wespen bestrijding omgeving Stadskanaal
BEL: 06-51636589

Stadskanaal

Stadskanaal
Krinkie Speijer

Email Media Stadskanaal

Heeft u een tip, nieuws of foto's die u graag wilt delen met de bezoekers van Media Stadskanaal. Stuur ons dan een email via onderstaande knop.