woensdag 25 november 2015
De donkere dagen breken weer aan! De eerdere intredende duisternis geeft inbrekers steevast de gelegenheid hun illegale activiteiten te ontplooien. Daarom start de politie in samenwerking met uw gemeente deze maanden met de campagne ‘Licht zet inbrekers in het zicht’.
Veel woninginbraken vinden plaats door zogenaamde gelegenheidsdieven. Uit analyses blijkt dat het aantal inbraken piekt in de donkere maanden. Verlichting in en om de woning helpt om inbraken te voorkomen. Voorwaarde is dat buurtbewoners in staat moeten zijn sociale controle uit te oefenen en onraad te signaleren. Dat kan alleen maar als er naast goede verlichting ook voldoende zicht is vanuit de omgeving op alle toegangsdeuren en ramen. Inbrekers lopen dan meer kans ontdekt te worden en dat verlaagd de drempel om in te breken.
Wat kunt ú doen tegen woninginbraken?
Wacht niet tot het te laat is, maar volg deze tips op:
  • ’s Avonds nog even de deur uit? Laat de verlichting branden. Doe alsof er iemand thuis is.
  • Gebruik tijdschakelaars in de donkere maanden. Zorg dat het lijkt alsof er iemand thuis is.
  • Binnen- en buitenverlichting om uw huis in de donkere maanden voorkomt inbraak.
Gaat u met kerstvakantie of bent u weg met de feestdagen?
  • Meld het goede buren of bekenden, maar niet op sociale media. Inbrekers lezen mee.
  • Geef uw woning een bewoonde indruk, laat wat lichten branden in en om het huis.
  • Zorg ervoor dat dagelijks lijkt alsof er geleefd wordt. Inbrekers verkennen voor. Meerdere dagen geen wijziging is het teken dat u (langdurig) weg bent!
Het is heel vervelend thuiskomen na een woninginbraak! Kijk voor meer tips om inbraak te voorkomen op de website van de politie.
Registreer uw goederen
Kent u het serienummer van uw televisie? Wat nu als die gestolen wordt? Via Stopheling kunt u uw televisie, telefoon, tablet, camera, tablet en dergelijke ‘registreren’. U ontvangt een overzicht welke u bewaard. Indien er bij u wordt ingebroken beschikt u over een lijst van uw goederen mét de serienummers. U maakt uw goederen dus traceerbaar en onverkoopbaar voor de dief! Registreer uw goederen op www.stopheling.nl of download de App in de app-store!
Sieraden DNA
Kunt u uw sieraden omschrijven nadat ze gestolen zijn? Op deze website kunt u een Sieraden DNA aanmaken. Door kenmerken en een foto van elk sieraad vooraf vast te leggen ondersteunt u de politie als u aangifte doet! Door alle kenmerken te beschrijven kan de politie sieraden sneller terug brengen bij de rechtmatige eigenaar.
Bel 112 bij verdachte situaties!!!
Maar liefst 80 procent van de woninginbraken wordt opgelost door de oplettendheid van burgers! Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld glasgerinkel/gestommel in uw huis terwijl u er niet bent, of onbekende personen bij uw huis zijn) direct de politie via 112, het nummer voor spoed, moeten bellen. Snel alarm slaan betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken!
Noteer kenteken(s) en/ of signalement en geef dat door. Schroom daarin niet om 112 te bellen!
Ga dus zelf aan de slag met veilig wonen. Want een goed beveiligde woning én uw oplettende gedrag zorgt voor maximaal 90 procent minder kans op een inbraak. Een geschikt Politiekeurmerk Veilig Wonen – bedrijf helpt u hier graag bij.
Kijk voor meer preventietips op de website van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.
Site in beheer van Chantal Geertsema. - . Mogelijk gemaakt door Blogger.

Wespen bestrijding omgeving Stadskanaal

Wespen bestrijding omgeving Stadskanaal
BEL: 06-51636589

Stadskanaal

Stadskanaal
Krinkie Speijer

Email Media Stadskanaal

Heeft u een tip, nieuws of foto's die u graag wilt delen met de bezoekers van Media Stadskanaal. Stuur ons dan een email via onderstaande knop.