dinsdag 15 januari 2013

 

Nieuw-Buinen - De politie bekeurde dinsdagmorgen op het Dwarsdiep in Nieuw Buinen een 16-jarige inwoner van Musselkanaal. Hij bestuurde een mini-bike en deze werd inbeslaggenomen.
Minibikes We kennen ze allemaal, de mini-bike. Het zijn vaak replica’s van echte motoren, dus logisch dat de jeugd dat mooi en spannend vindt. Je voelt je even de Jasper Iwema van je eigen woonplaats.
Ondanks het feit dat we als politie regelmatig communiceren dat ze verboden zijn, zien we ze steeds vaker op de openbare weg verschijnen. Bestuurders zijn vooral jongeren van ongeveer 10 tot 18 jaar oud.
Je mag met een mini-bike nooit op de openbare weg rijden, ook niet als je 16 jaar bent! Een mini-bike is namenlijk niet goedgekeurd voor de openbare weg. Ze voldoen niet aan de regels van het voertuigreglement. Je kunt ze dan ook niet verzekeren. Met een mini-bike mag je alleen op een afgesloten prive-terrein rijden.
Mini-bikes zijn ook nog eens erg gevaarlijk en er zijn hoge snelheden mee te bereiken van soms wel 100 km/uur. Daar zijn ze absoluut niet voor ingericht. Veel auto- en vrachtautobestuurders zien je niet eens rijden want je zit namelijk zeer laag bij de grond!
Word je door de politie toch met een mini-bike op de openbare weg aangetroffen, dan krijg je een bekeuring en wordt de bike inbeslaggenomen. Je krijgt deze ook niet terug!
Site in beheer van Chantal Geertsema. - . Mogelijk gemaakt door Blogger.

Wespen bestrijding omgeving Stadskanaal

Wespen bestrijding omgeving Stadskanaal
BEL: 06-51636589

Stadskanaal

Stadskanaal
Krinkie Speijer

Email Media Stadskanaal

Heeft u een tip, nieuws of foto's die u graag wilt delen met de bezoekers van Media Stadskanaal. Stuur ons dan een email via onderstaande knop.