zaterdag 15 juni 2013


Er zit muziek in! Dat is het thema van de zeventiende Onstwedder Feestweek die op het programma staat van vrijdag 28 juni tot en met zaterdag 6 juli.Er is volop muziek, van een live-uitzending door Radio Westerwolde met live artiesten op het podium tot een ware happening met de D!kdakkersKids Show. Ook is er de Onstwedder talentenshow en niet te vergeten het Winnetou Internet Radio Team.

,,Het is geweldig dat vele verenigingen in ons dorp zo enthousiast aan de slag gaan met het organiseren van evenementen’’, zegt voorzitter AdrieTimpener van de Feestweekcommissie. ,,Want zonder hun enthousiasme was het niet mogelijk geweest dit feestprogramma op deze manier op touw te zetten. Ook de ondernemers in en rondom Onstwedde laten zich niet onbetuigd. Zij dragen op verschillende manieren hun steentje bij, waardoor wij een zeer gevarieerd programma kunnen bieden.’’

Start
De feestweek begint dit jaar al op vrijdagavond met een beachvolleybaltoernooi, waarvan de tweede avond op woensdag 3 juli op het programma staat. Voor kinderen is er op zaterdagmiddag  29 juni een beachvolleybaltoernooi. Die avond is er feest in jeugdsoos De Boerderij, als iedereen uit volle borst kan meezingen tijdens een Hollandse Avond in jeugdsoos De Boerderij. Op zondag is er een motortoertocht over zo’n tweehonderd kilometer vanaf eetcafé Gerak, georganiseerd door motorclub MRTO.Op zondagavond om 19.00 uur is er een Evangelisatiedienst in sporthal De Bast met een optreden van gospelgroep Gospel4U uit Stadskanaal.

Onstwedder Omloop
De feestweekmaandag in Onstwedde staat al sinds jaar en dag in het teken van de Onstwedder Omloop, onderdeel van het Univé Loopcircuit. Vanaf 18.30 uur is er de Kids Omloop en een uur later beginnen de volwassenen – zowel wedstrijdlopers als prestatielopers aan hun 10, 7½, 5 of 2½  kilometer hardlopen. De inschrijving is vanaf 17.30 uur bij de kantine op sportpark De Boskamp aan de Lijnackerslaan.

FC Groningen
Het eerste elftal van Onstwedder Boys voetbalt op de dinsdagavond tijdens de feestweek een wedstrijd tegen FC Groningen. Dit gebeurt in het kader van het 50-jarig jubileum van de Onstwedder voetbalclub. De wedstrijd op sportpark De Boskamp staat onder leiding van voormalig profscheidsrechter Roelof Luinge. Kaarten zijn in voorverkoop verkrijgbaar bij eetcafé Gerak en slagerij Hemmen in Onstwedde en Mitra Thijs Dijkstra in Vlagtwedde. De wedstrijd begint om 19.00 uur.
Fietsliefhebbers kunnen traditiegetrouw meedoen aan de Feestweek Fietsdriedaagse, dit jaar op 2, 4 en 5 juli, vanaf eetcafé Gerak.


Braderie
Tijdens de grote braderie op woensdagmiddag en –avond is er een live-uitzending van Radio Westerwolde vanaf 13.00 uur met live-optredens van diverse artiesten zoals Lucas &Gea, Rika en Otto Roona. Verder verzorgt Onstwedder Gaarv’n demonstraties van diverse ambachten uit vervlogen tijden. Er zijn tientallen standhouders te vinden en verder is er een rommelmarkt en voor kinderen een kinderbraderie met zweefmolen.

Bureaustoelenrace
Een nieuw onderdeel van de Onstwedder Feestweek is de bureaustoelenrace. Op donderdagavond kan iedereen racen op een bureaustoel over een uitgezet parkoers. Er is een wedstrijdelement aan de race verbonden, het gaat om de snelste tijd. De race vindt plaats vanaf 19.00 uur aan de Dorpsstraat nabij Eetcafé Gerak.

Dikdakkers en talentenshow
Voor kinderen en hun (groot-)ouders is het op vrijdag 5 juli vanaf 18.30 uur groot feest in de sporthal van MFA De Bast. Het bekende feestduo De Dikdakkers komt dan naar Onstwedde met de 'Cowboys & Indianen KidzShow’. Na afloop van deze show is het de beurt aan de volwassen Onstwedders. Zij tonen hun kunsten tijdens de talentenjacht ‘Onstwedde Heeft Talent’.

Havenfeest
Nieuw tijdens de Onstwedder Feestweek is een groot Havenfeest met diverse activiteiten. Dit feest vindt plaats rond het Pagediep en op het terrein van Agrifirm aan de Ter Wuppingerweg. Verschillende teams binden tijdens het Havenfeest met elkaar de strijd aan tijdens diverse spellen. Daarnaast zijn er demonstraties van enkele rijscholen en laat  duikvereniging Latimeria uit Stadskanaal zien hoe leuk het is om te duiken. Bovendien verleden duikers van Latimeria medewerking verlenen aan verschillende activiteiten in het water.

Voor meer informatie en opgave voor verschillende onderdelen tijdens de Onstwedder Feestweek mail info@onstwedderfeestweek.nl.

Er is altijd volop gezelligheid tijdens de braderie, die jaar met onder meer optredens van live-artiesten (foto Onstwedder Feestweekcommissie). Programma Onstwedder Feestweek

vrijdag 28 juni
-       Beachvolleybaltoernooi bij jeugdsoos de Boerderij, organisatie VCO ’72, aanvang 19.00 uur.

zaterdag 29 juni
-       Kids Beachvolleybal bij jeugdsoos de Boerderij, organisatie VCO ’72, aanvang 13.30 uur.
-       Hollandse avond in jeugdsoos De Boerderij, entree 3 euro, pashouders gratis, aanvang 20.30 uur.

zondag 30 juni
-       Toertocht voor motoren vanaf eetcafé Gerak aan de Dorpstraat 49, organisatie MRTO, start 9.30–12.30 uur.
-       Evangelisatiedienst in MFA de Bast, organisatie Evangelisatieplatform Alteveer-Onstwedde-Vlagtwedde, aanvang 19.00 uur.

maandag 1 juli
-       Kidsomloop met start en finish aan de Dorpsstraat ter hoogte van Bakkerij Meinds, aanvang 18.30 uur.
-       Onstwedder Omloop met start en finish aan de Dorpsstraat ter hoogte van Bakkerij Meinds, aanvang 19.30 uur.

dinsdag 2 juli
-       Start Fietsdriedaagse vanaf eetcafé Gerak, inschrijving ter plaatse, kosten 4 euro,  donateurs 2 euro, start 17.00-19.00 uur, finish tot 21.30 uur.
-       Nog nader in te vullen op moment van uitgave van deze krant.

woensdag 3 juli
-       Braderie aan de dorpsstraat, aanvang 13.00-21.00 uur.
-       Live radiouitzending vanaf de braderie door Radio Westerwolde, aanvang 13.00 uur.
-       Beachvolleybaltoernooi bij jeugdsoos de Boerderij, organisatie VCO ’72, aanvang 19.00 uur.

donderdag 4 juli
-       Tweede dag van de Fietsdriedaagse vanaf eetcafé Gerak, inschrijving ter plaatse, kosten 4 euro, donateurs 2 euro, start 17.00-19.00 uur, finish tot 21.30 uur.
-       Bureastoelenrace met gezellig terras aan de Dorpsstraat nabij eetcafé Gerak, aanvang 19.00 uur.

vrijdag 5 juli
-       Derde en laatste dag van de Fietsdriedaagse vanaf eetcafé Gerak, inschrijving ter plaatse, kosten 4 euro, donateurs 2 euro, start 17.00-19.00 uur, finish tot 21.30 uur.
-       De D!kdakkers Cowboys & Indianen Kidzshow in MFA de Bast, aanvang 19.00 uur, zaal open 18.30 uur.
-       Talentenshow‘Onstwedde Heeft Talent’, in MFA de Bast, meteen na afloop van de D!kdakkers.

Zaterdag 6 juli
-       Havenfeest in en om het Pagediep/Ter Wuppingerweg, aanvang 13.00 uur.Site in beheer van Chantal Geertsema. - . Mogelijk gemaakt door Blogger.

Wespen bestrijding omgeving Stadskanaal

Wespen bestrijding omgeving Stadskanaal
BEL: 06-51636589

Stadskanaal

Stadskanaal
Krinkie Speijer

Email Media Stadskanaal

Heeft u een tip, nieuws of foto's die u graag wilt delen met de bezoekers van Media Stadskanaal. Stuur ons dan een email via onderstaande knop.