vrijdag 31 juli 2015

Musselkanaal - De komende dagen liggen er ongeveer honderd dertig historische bedrijfsvaartuigen aangemeerd in Musselkanaal. Na plaatsen als Vlissingen en Den Helder wordt de jaarlijkse reĆ¼nie van de vereniging Het Historisch Bedrijfsvaartuig dit jaar in Musselkanaal gehouden. Dit ook ter gelegenheid van het 250-jarig bestaan van het (kanaal) Stadskanaal en het 400-jarig bestaan van de Semslinie. Het zijn memorabele feiten voor de hele regio en ontwikkeling er van.
Heb donderdagmiddag een video gemaakt van de aankomst van een aantal van deze schepen. Er waren de afgelopen dagen al tal van schepen gekomen en er worden nog een groot aantal verwacht die mede vanwege het slechte weer van de afgelopen dagen vertraging op liepen. Dat zoveel historische bedrijfsvaartuigen tegelijkertijd in Musselkanaal zijn te bekijken is uniek. Een flink aantal schepen is indertijd gebouwd op werven in de Veenkoloniƫn.
Naast dat deze oude schepen te bezichtigen zijn worden er vrijdag, zaterdag en zondag diverse activiteiten georganiseerd. Meer informatie en het programma is te lezen op: www.250400.nl

Video (30 min)
Foto's en video gemaakt door: Hendrik BusemanSite in beheer van Chantal Geertsema. - . Mogelijk gemaakt door Blogger.

Wespen bestrijding omgeving Stadskanaal

Wespen bestrijding omgeving Stadskanaal
BEL: 06-51636589

Stadskanaal

Stadskanaal
Krinkie Speijer

Email Media Stadskanaal

Heeft u een tip, nieuws of foto's die u graag wilt delen met de bezoekers van Media Stadskanaal. Stuur ons dan een email via onderstaande knop.